Risicowaarschuwing

Met investeren kun je geld verliezen

Investeren brengt het risico van financieel verlies met zich mee! Iedereen die wil deelnemen aan de financiële markt moet zich daarvan bewust zijn. Er zijn geen garanties of grote waarschijnlijkheden om te voorspellen of en wanneer een prijs zal stijgen of dalen.

Over het algemeen geldt: hoe hoger het risico van een investering, hoe hoger de winst. De kans op verlies is vanzelfsprekend ook veel groter. Verliezen kunnen ook optreden bij beleggingen met een lager risico.

Er treedt altijd verlies op als je tegen een lagere koers verkoopt dan waarvoor je hebt gekocht. Maar zelfs als een positie wordt verkocht, en een positie in het rood staat, is het verlies nog niet gerealiseerd.

Op deze website geven we informatie over hoe je met investeren begint, hoe je dit structureert, achtergrondkennis van financiële markten en over financiële producten en statistieken.

Geen enkele interpretatie van deze website mag worden opgevat als beleggingsaanbeveling en/of advies.

Iedereen die in welke vorm dan ook investeert, moet naar eigen mening een investering doen en deze ook beëindigen. Bovendien moet diegene goed geïnformeerd zijn over de markt en/of de sector waarin hij wil investeren, evenals over de risico’s van het financiële product dat hij ervoor gebruikt.

Je moet van tevoren op de hoogte zijn van de risico’s en je moet weten of je bereidt bent deze risico’s te nemen.

Leren Investeren neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor jouw onafhankelijk handelen.

 

Meer informatie over de risico’s van beleggen?

Wil je meer informatie over het risico van beleggen, dan verwijzen wij je graag door naar: https://www.afm.nl/

De afkorting AFM staat voor Autoriteit Financiële Markten en is de officiële Nederlandse beurswaakhond.

 

Risico’s bij het beleggen in CFD’s

Handelen met CFD’s brengt een extra hoog risico met zich mee vanwege de eenvoudige afhandeling en overzichtelijkheid. Het kan ook leiden tot handelsverslaving. Tot 80% van de mensen die in CFD’s handelen, verliezen geld. Ben jij slimmer en beter dan 80% van de investeerders? Met CFD-handel kan je al je geïnvesteerde kapitaal in zeer korte tijd verliezen. Handel slim zodat zoiets niet gebeurt. Neem geen hoge risico’s.

 

Vergeet ook de kosten niet!

Bij het handelen in aandelen, fondsen of ETF’s maak je kosten die niet altijd makkelijk te achterhalen zijn door de uiteen liggende prijzen van het betreffende platform. De zichtbare kosten zijn eventuele commissies die een broker vraagt voor de aan- of verkoop.

Handelen in CFD’s brengt ook een breed scala aan zichtbare en onzichtbare kosten met zich mee. Informeer eerst goed welke kosten waar en wanneer ontstaan.

Wil je meer leren over investeren?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief.